Muistaminen on toisinaan hankalaa ja se tuo häpeää sekä sen takia ehkä vetäytyy pois muiden ihmisten seurasta. Muistiongelmia ei kannata hävetä. Jos kuitenkin on halu vetäytyä yksin, on kirja Muistini mukaan Mikael Persbrandtin elämästä varsin raadollista luettavaa. Ei ehkä siksi, että hänellä olisi muistiongelmia vaan siksi, että erinäiset hölmöilyt olisi helpompi unohtaa eikä tuoda niitä kovin julkisesti esille. Ne ovat tuoneet tälle Ruotsin eturivin näyttelijälle monia katumuksen hetkiä.
Mistä Muistini mukaan kertoo?
Kirja kertoo Mikael Persbrandtin hyvin myrskyisestä elämästä kaikessa raadollisuudessaan parrasvaloissa sekä myös kulissien takana. Kokemus on hänelle itselleen ollut hyvin surullinen, mutta toisaalta myös välttämätöntä tehdä. Hän ei kadu tekemisiään, mutta ei ole niistä ylpeäkään. Muistot olivat täynnä häpeää ja ahdistusta. Kirja valottaakin hänen elämänsä kaoottisista vuosista, jota väritti sekä kaksisuuntainen mielialahäiriö sekä päihdeongelma. Kirjan on kirjoittanut Mikaelin kanssa yhteistyössä Carl-Johan Vallgren.
Monissa elämäkerroissa ei kerrotta täydellistä totuutta vaan mieluummin kaunisteltu, vähätelty sekä kirjoittajat muistavat asioita jopa väärin. Muistini mukaan kertoo hyvin koruttomasti koko tarinan ja asiat kaunistelematta. Tämän kirjan myötä on helppo ajatella myös sitä, että silloin, kun muisti ei enää toimi, on hyvä hakea apua. Tutustu tarkemmin tarjous -sivullamme siihen, miten helppo on apua hankkia. Se on vain yhden lomakkeen täyttämisen päässä.
Muistiongelmia ei voi ohittaa olan kohautuksella
Muistini mukaan -kirja kertoo näyttelijän omasta elämästä ja siitä kaaoksesta, johon hän oikeastaan itse itsensä sai. Siihen liittyi myös mielen ongelmat eikä niinkään muistamattomuus. Jokaiseen muistiongelmaan sen sijaan voi puuttua heti, kun niitä huomaa olevan. Silloin voi tehdä joko oman tai läheisensä elämän huomattavasti helpommaksi. Ei ole mikään häpeä, jos ei muista. Apua on saatavissa, joten sitä kannattaa myös hakea.