Muistitestit Muistiklinikalla

post thumb
Muistisairaudet
by Minttu/ on 12 Jan 2022

Muistitestit Muistiklinikalla

Muistitestit ovat helppo tapa testata omaa tai läheisesi muistia, jos epäilet sen heikentyneen tai haluat tietää, kuinka pahasti muisti on jo heikentynyt. Muistitestejä on monenlaisia, ne kestävät eri määrän aikaa ja näin ne ovat suhteellisen perusteellisia. Testin tekeminen voi auttaa tunnistamaan varhaisen Alzheimerin ja näin sen hoito voidaan aloittaa hyvissä ajoin. Muistiklinikalla osataan parhaiten neuvoa milloin ja millaiseen testiin kulloinkin kannattaa mennä.

Mistä Muistini mukaan kertoo?

Milloin muistitesti voi olla paikallaan? Esimerkiksi jos tiedät että suvussasi on aiemminkin ollut muistisairauksia ja huomaat merkkejä mahdollisesta muistin heikentymisestä, testi voi olla paikallaan. Toinen selvempi merkki on, jos unohtelu alkaa olla yleisempää tai jos unohdetut asiat ovat tärkeitä tai sellaisia, mitä ei uskoisi niin vain unohtavan.

MSelviä merkkejä saattavat olla myös muun muassa persoonallisuuden tai luonteen yhtäkkinen muuttuminen tai jos yhtäkkiä huomaat arjen yksinkertaisimpienkin askareiden hankaloituneen eikä kunnollista syytä tälle tunnu löytyvän. Tällaisten merkkien yhdistäminen oikeaan ongelmaan voi olla vaikeaa, mutta niiden tunnistamisessa juuri Muistini on klinikka, josta saa apua ja jossa voi tarvittaessa muistitestin tehdä.

Muistin heikentyminen voi pelottaa

Ajatus muistin heikentymisestä varmasti huolettaa itse kutakin. Kuitenkin, jos merkit tunnistaa ajoissa, voidaan muistia hoitaa ja näin selvästi hidastaa tai lieventää muistisairauksien oireita. Sairauksista jo kärsiviäkin hoidetaan oikealla tavalla ja kaikille pyritään antamaan juuri sellaista hoitoa, joka on parasta kyseiselle henkilölle ja joka edistää juuri hänen elämäänsä.