Muistikoordinaattori

Mitä muistikoordinaattori tekee?

Muistisairaiden hoito on monipuolista ja siinä tarvitaan monenlaista osaajaa. Muistikoordinaattori on henkilö, joka mahdollistaa potilaan laadukkaan kotona asumisen mahdollisimman pitkään ja turvallisesti. Hän myös säästää huomattavasti läheisten voimia, sillä heidän ei tarvitse huolehtia käytännön asioista niin paljon.

Se, mitä muistikoordinaattori tekee, on kultaakin kalliimpaa. Hän toimii yhteistyössä muistisairaan ja hänen läheistensä kanssa sekä pitää myös yhteyttä hoitavaan lääkäriin sekä muihin asiantuntijoihin. Asiakas saa tällöin kaipaamaansa apua ja läheiset voivat olla varmoja, että tilanne on hallussa sekä asiakas turvallisissa käsissä.

Keski-Suomessa Jyväskylä on paikka, jossa yksi klinikoistamme sijaitsee. Se on hyvien yhteyksien päässä. Paras vaihtoehto on, jos pääset tapaamaan meitä henkilökohtaisesti, mutta myös etätapaamiset ovat vaihtoehto, johon panostamme.

Iäkäs nainen neuloo

Varaa ilmainen konsultaatio

Esittelemme sinulle, mikä muistikoordinaattori on ja miten hän voi auttaa

Muistihoitajat ja -koordinaattorit ovat avainasemassa, kun mietitään muistisairaan perusarkea ja sen sujuvuutta. He kuuntelevat muistisairasta ja hänen läheisiään sekä varmistavat, että heidän tarpeensa ja toiveensa otetaan huomioon kotona asumisen tukemisessa. Kriisitilanteessa muistikoordinaattori pyrkii edistämään sairaan asiaa hyvin ytimekkäästi ja varmistaa, että henkilö tulee kuulluksi. Oheisella, hyvin helpolla ja nopealla lomakkeella voit olla meihin yhteydessä ja vastaamme sinulle 48 tunnin kuluessa viestistäsi. Lomake on nopea tapa tavoittaa meidät.

Iäkäs mies pitenee naisen käsiä  * Emme jaa tietojasi.

  Ensimmäinen tapaaminen nopealla aikataululla

  Ymmärrämme, että muistisairaus on koko perhepiirille suuri asia ja haluamme, että pääsette mahdollisimman nopeasti prosessissa alkuun. Tästä syystä pyrimme löytämään mahdollisuuden ensimmäiseen tapaamiseen jopa viikon sisään yhteydenotostasi. Nopeamminkin, mikäli tilanne sitä erityisesti vaatii. Olemme hyvin joustavia ja pyrimme aina toimimaan asiakkaan toiveiden mukaisesti tilanteessa kuin tilanteessa.

  Hoitaja viettää aikaa iäkkään naisen kanssa

  Muistikoordinaattorin työ antaa sinulle aikaa läheisesi kanssa

  Kun sinun ei tarvitse läheisenä itse hoitaa muistisairaan asumiseen liittyviä asioita, voit keskittyä viettämään hänen kanssaan laatuaikaa, kun sitä on vielä tarjolla. On helpottavaa antaa nämä raskaat asiat ammattilaisen käsiin.

  Henkilökemiat ovat erittäin tärkeitä ja ne ovatkin yksi kriteeri palkatessamme uusia jäseniä henkilökuntaamme. Empaattisuus ja ihmisläheisyys ovat ammattimaisuuden ohella mielestämme arvostetuimmat ominaisuudet työntekijässä.

  Meiltä löytyvät ne keinot, joilla muistisairas pärjää kotona paremmin ja pidempään. Voit luottaa itsesi tai läheisesi meidän käsiimme. Pidämme myös tiiviisti yhteyttä läheisiin ja jaamme asioita. Yhteistyöllä saamme ne parhaat tulokset aikaan. Sopimuksemme ovat voimassa toistaiseksi, eivätkä ne sido pitkiksi ajoiksi. Voit siis myös riskittömästi kokeilla palveluitamme.

  Mitä muistikoordinaattori tekee, on siis hyvin kokonaisvaltainen osa muistisairaan auttamista. Varsinaisen hoitamisen suorittaa luonnollisesti lääkäri, mutta muu henkilökunta toimii eri tavoin asiakkaan eduksi.

  Iäkäs mies ja avustaja
  Avustaja ohjaa iäkästä naista ikkunan avaamisessa
  Lääkäri keskustelee iäkkään naisen kanssa

  Asiakkaiden palautteet

  Muistisairaus ja sen kanssa toimeen tuleminen

  Vaarini sairastui hiljattain dementiaan ja se lähti etenemään melko nopeasti. Mietimme vanhempieni kanssa, kuinka toimia ja löysimme tämän klinikan. Pääsimme todella nopeasti lääkärille ja otimme vastaan muistikoordinaattorin palvelut. Nyt tilanne on vakaa ja vaari asuu edelleen omassa kodissaan tuettuna.
  Päivi
  Läheisen muistisairaus
  Puolisoni sairastui Alzheimeriin ja olin aivan murheissani, koska en osannut auttaa häntä. En halunnut siirtää häntä vielä myöskään palvelutaloon. Kävimme klinikalla, josta saimme nopeasti ja tehokkaasti apua. Asumme puolisoni kanssa edelleen yhdessä ja minä saan säännöllistä apua hänen kanssaan toimeen tulemiseen.
  Hellä
  Alzheimer
  Käytimme klinikan palveluita jo ennen kuin isäni muistisairaus paheni siihen pisteeseen, ettei hän voinut enää asua kotona. Siirsimme hänet asumaan palvelutaloon, jossa edelleen hänelle tuttu muistikoordinaattori käy auttamassa ja tukemassa myös talon hoitajia isän kanssa pärjäämisessä.
  Pentti
  Muistisairauden eteneminen

  Se, mitä muistikoordinaattori tekee, ei ole pieni asia

  Muistikoordinaattorilta vaaditaan muutakin kuin koulutus

  Muistiklinikka on saanut yrityksenä erilaisia tunnustuksia työstään. Parhaita ovat kuitenkin ne, jotka tulevat tyytyväisten asiakkaiden suista. On kuitenkin tärkeää jatkaa uuden oppimista, sillä kukaan meistä ei tiedä kaikkea.

  Työntekijämme ovat suorittaneen aloillaan sertifikaatteja niin Suomessa kuin muuallakin, erityisesti Euroopan alueella. Olemmekin jo melko tunnettu klinikka ja maineemme on hyvä.

  Olemme tehneet lujasti töitä maineemme eteen ja muistikoordinaattori on yksi tärkeimmistä osa-alueista, joita voimme tarjota. Hän on kaikista läheisimmin muistisairaan kanssa tekemisissä ja tuntee tilanteen parhaiten. Hän tulee toimeen myös läheisten kanssa ja on tukena myös silloin, kun asiat eivät välttämättä suju niin kovin ruusuisesti. Ota yhteyttä lomakkeen avulla.